ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αποφεύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αποφεύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

«Η κυβέρνηση αρνείται τον ζωντανό κοινοβουλευτικό έλεγχο, αναγκάζοντας την Πρόεδρο της Βουλής να απαγορεύσει την κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση «επιχειρεί να αποφύγει τη συζήτηση στη Βουλή για καυτά θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινωνία».

Σύμφωνα με αιτιάσεις που εξέφρασαν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Λ. Γρηγοράκος και Γ. Κουτσούκος, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής δεν έχουν ανοίξει ακόμη το βιβλίο κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων και περιορίζονται να παραλαμβάνουν μονάχα γραπτές ερωτήσεις καθώς και αιτήματα επερωτήσεων (η δρομολόγηση της συζήτησης των οποίων, ωστόσο, εξαρτάται από την κυβέρνηση).

«Τρεις μέρες ψάχνω προσωπικά την Πρόεδρο της Βουλής και της έχω κάνει πέντε τηλέφωνα, χωρίς να μπορώ να την εντοπίσω», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος, υπενθυμίζοντας πως η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε δεσμευθεί να αξιώνει από τους υπουργούς να απαντούν στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών.

Σχετικές ειδήσεις