ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση της Αμυγδαλέζας

Σακελλαρίδης: Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση της Αμυγδαλέζας

Δέκα με είκοσι άτομα αφήνονται καθημερινά, σύμφωνα με το νόμο, από την Αμυγδαλέζα, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση, δήλωσε στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Η απελευθέρωση των μεταναστών γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διευκρίνισε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε ότι υπάρχει κινητοποίηση από τα αρμόδια υπουργεία, ώστε «κανείς από αυτούς τους ανθρώπους να μην μένει στο δρόμο».

«Αγκάθι» για τον πολιτισμό της Ελλάδας, καθώς και τον ευρωπαϊκό, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπου «στοιβάζονται ανήλικα παιδιά, έγκυες γυναίκες, άνθρωποι που έχουν υποστεί βασανιστήρια».

Για το λόγο αυτό, «τα αρμόδια υπουργεία έκαναν αυτό που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Να βρίσκουν και να χρησιμοποιήσουν κονδύλια, τα οποία είναι αχρησιμοποίητα και λιμνάζουν έτσι ώστε να φτιαχτούν αυτές επιτέλους οι δομές, μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα 'πατήσει καμία μπανανόφλουδα ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, άλλωστε αυτό δεν το κάναμε ούτε όταν ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση, δεν το κάναμε ούτε στην προεκλογική περίοδο, δεν θα το κάνουμε και τώρα, πολύ περισσότερο που είμαστε κυβέρνηση. Δεν θα μπούμε σε μία διαδικασία ξενοφοβίας, αντανακλαστικών μίσους και διαχωρισμού των ανθρώπων» ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης.

Τόνισε δε, ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στην Αθήνα και τα προβλήματα που υπάρχουν σε γειτονιές, «αλλά να είστε σίγουροι, δεν θα αφήσουμε να πρυτανεύσουν τα μηνύματα της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού, με τον τρόπο με τον οποίο ξαναπροσπαθούν να μπουν στην ατζέντα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτές οι ιδέες έχασαν στις 25 του Γενάρη. Αυτές οι ιδέες θα μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις