ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Γκρίλο: Οι Ευρωπαίοι έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο του Τσίπρα

Π. Γκρίλο: Οι Ευρωπαίοι έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο του Τσίπρα

Χειμαρρώδης εμφανίζεται ο Μπέμπε Γκρίλο σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Δημοκρατία που μιλά χωρίς περιστροφές και με σκληρή γλώσσα για την Ευρώπη, την Ιταλία, την Ελλάδα και τον νέο πρωθυπουργό της.

Ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων τονίζει πως οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να αφήσουν μόνη την Ελλάδα, προσθέτοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε με το πιστόλι στον κρόταφο. Χαρακτηρίζει την Κομισιόν «υπηρέτρια της Γερμανίας» ενώ προειδοποιεί πως, λόγω υπέρογκου χρέους, η Ιταλία είναι η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

«Όσα έλεγε κατά την προεκλογική του εκστρατεία ο Τσίπρας ήταν υπέροχα! (...)Όμως μετά, στην Ευρώπη, συγκρούστηκε με την τρόικα, παρντόν με τους θεσμούς... και τα πράγματα άλλαξαν λίγο. Τώρα φαίνεται πως ο Τσίπρας κατάπιε όλες τις υποσχέσεις που είχε δώσει στον ελληνικό λαό και είχαν γεννήσει ελπίδες», τονίζει ο εκρηκτικός Ιταλός κωμικός και συνεχίζει: «Έβαλαν πιστόλι στον κρόταφο του Τσίπρα και τον ανάγκασαν να μην μπλοκάρει τις ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Με τη νέα συμφωνία έχει τέσσερις μήνες χρόνο. Αλλά τώρα η Ελλάδα πιθανώς να ξεπουληθεί για να απαλύνει τον πόνο των πιστωτών της, όταν θα φτάσει η στιγμή για το τελικά ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Ο Μπέπε Γκρίλο χαρακτηρίζει την Κομισιόν «υπηρέτρια της Γερμανίας» και κατακεραυνώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποτυχημένη και στέκεται στα πόδια της μόνο από τα ψέματα των μέσων ενημέρωσης, την ηλιθιότητα των ευκολόπιστων και τον εθισμό των Ευρωπαίων πολιτιών σε μία κυβέρνηση μη εκλεγεμένων γραφειοκρατών. Αυτή είναι Ευρώπη είναι η άρνηση της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας».

Ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων προειδοποιεί πως «η Ιταλία θα είναι η επόμενη πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης και αυτό το ξέρουν ακόμη και οι τοίχοι στις Βρυξέλλες». Ενώ χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι και την πολιτική του, χαρακτηρίζοντας τον ίδιο ως «τίποτα, ψεύτη και υποκριτή» και την κυβέρνησή του ως «διεφθαρμένη».

Σχετικές ειδήσεις