ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Ολάντ και Ντράγκι μίλησε ο Τσίπρας

Με Ολάντ και Ντράγκι μίλησε ο Τσίπρας

Το μπαράζ επαφών της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα για άλλη μια φορά, αφού νωρίτερα έγινε γνωστή άλλη μια επικοινωνία του Ελληνα πρωθυπουργού με τους Φρανσουά Ολάντ και Μάριο Ντράγκι, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup, το οποίο όπως και το προηγούμενο περιβάλλεται από κριτικές, κατευθύνσεις, ευθείες παρεμβάσεις και «διαρροές» μέσα από έντυπα, καθορίζοντας ή δημιουργώντας κλίμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι η λιτότητα δεν είναι μεταρρύθμιση και αναζητεί τρόπους που θα δώσουν προοπτικές απασχόλησης που με τη σειρά τους θα τονώσουν την οικονομία.
Στη συνομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο η Αθήνα ζήτησε να τηρηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς. Ακόμα συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση των δύο υπουργών και στην Αθήνα.

Μιλώντας με τον πρόεδρο της ΕΚΤ υποστήριξε ότι σέβεται την αυτονομία της ΕΚΤ που δεν πρέπει να υπόκειται σε πολιτικές πιέσεις, ωστόσο επεσήμανε στον κ. Ντράγκι ότι η ΕΚΤ, ως αυτόνομος οργανισμός, πρέπει να αντιμετωπίζει το ίδιο τη χώρα ανεξάρτητα αν ο υπουργός Οικονομικών ονομάζεται Γ. Σουρνάρας, Γκ. Χαρδούβελης ή Γ. Βαρουφάκης.

Οπως δηλώνουν κυβερνητικές πηγές οι τηλεφωνικές συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες του πρωθυπουργού ήταν εποικοδομητικές και σε καλό κλίμα

Σχετικές ειδήσεις