ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mπακογιάννη: Αν η ΝΔ δεν αλλάξει θα πεθάνει

Mπακογιάννη: Αν η ΝΔ δεν αλλάξει θα πεθάνει

Στην ανάγκη διεξαγωγής συνεδρίου επιμένει η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «όποιος δεν αλλάζει, πεθαίνει». Εμείς στη ΝΔ οφείλουμε να αλλάξουμε σχολίαζε, λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, η πρώην υπουργός η οποία μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, εξέφρασε τη μεγάλη της ανησυχία στην πιθανότητα ενός Grexit.

«Επιμένω στη διεξαγωγή συνεδρίου, διότι στα δημοκρατικά κόμματα το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων. Το να λέγεται ότι η ύψιστη εσωκομματική διαδικασία θα αποτελέσει απαρχή εσωστρέφειας ως δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ύβρι. Ο εσωκομματικός διάλογος είναι δώρο και οξυγόνο για τη ΝΔ» σημειώνει. «Εμείς στη ΝΔ οφείλουμε να αλλάξουμε. Το λίφτινγκ στην πρόσοψη ή η αλλαγή του ονόματος της ΝΔ δεν θα προσφέρει τίποτα. Άλλωστε, δεν μας φταίνε τα σύμβολα και τα ονόματα. Εμείς φταίμε και οι στρατηγικές μας».

Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως προσωπική φιλοδοξία, αλλά νιώθει την ευθύνη που της αναλογεί για την ανόρθωση της ΝΔ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ήρθε η ώρα για αλλαγή ηγεσίας, απαντά, υπενθυμίζοντας ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ είπε μια απλή αλήθεια ότι όλοι οι πρωθυπουργοί της παράταξης παραιτούνταν ύστερα από μία ήττα. «Αυτό αποτελεί μια ιστορική αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να αγνοεί».

Στόχος πρέπει να είναι η υιοθέτηση ενός πλαισίου λειτουργίας που να παραπέμπει σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα. «Οι λογικές τύπου 'ενός ανδρός αρχή' είναι ξεπερασμένες», προσθέτει και υποστηρίζει ότι ο στόχος της ΝΔ δεν είναι η δικαίωσή της διά της καταστροφής της Ελλάδας.

Τέλος η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τον φόβο ότι ένα τρίτο πακέτο είναι προ των πυλών και καλεί την ηγεσία του κόμματος να στηρίξει την κυβέρνηση σε πολιτικές που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

Σχετικές ειδήσεις