ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσιογράφος Der Spiegel: Τι είχε πει ο Τσίπρας για δημοψήφισμα

Δημοσιογράφος Der Spiegel: Τι είχε πει ο Τσίπρας για δημοψήφισμα

Παρά τη διάψευση της κυβέρνησης και του ίδιου σχετικά με τη φράση περί δημοψηφίσματος που «χρέωσε» η Corriere della Serra στον κ. Βαρουφάκη, η «φιλολογία» συνεχίζεται.

Ο συντάκτης του Der Spiegel Mathieu von Rohr- ο οποίος είχε πάρει συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα- με ανάρτησή του στο twitter παραθέτει απόσπασμα από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, στο περιοδικό, στο οποίο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ερωτάται για την περίπτωση δημοψηφίσματος.

Ο δημοσιογράφος στο απόσπασμα αυτό αναφέρει πως πολλοί στη Γερμανία πιστεύουν ότι το ευρώ θα ήταν πιο ισχυρό χωρίς την Ελλάδα και προσθέτει ότι και στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια μειοψηφία, η οποία επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

«Αν διεξαγόταν δημοψήφισμα αύριο με την ερώτηση, "θέλετε την αξιοπρέπειά σας ή τη συνέχιση μιας αναξιοπρεπούς πολιτικής", τότε όλοι θα επέλεγαν την αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα συνεπαγόταν αυτή η απόφαση» απαντά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας παράλληλα ότι η απειλή στην Ευρώπη σήμερα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι Podemos, είναι το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία ή το AfD στη Γερμανία.

tweet tsipras

Σχετικές ειδήσεις