ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Υπέρ ενός «έντιμου συμβιβασμού» με τους εταίρους

Δημοσκόπηση: Υπέρ ενός «έντιμου συμβιβασμού» με τους εταίρους

Ελαφρώς αυξημένη προτίμηση για έναν έντιμο συμβιβασμό έναντι της ρήξης με τους εταίρους δείχνουν οι ερωτώμενοι στην Πανελλαδική Πολιτική Έρευνα της Marc, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάζει σήμερα (09/03/2015) η «Εφημερίδα των Συντακτών».

 

Παράλληλα, το εκλογικό κοινό εμφανίζεται μοιρασμένο ως προς το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το επόμενο διάστημα, με το ποσοστό, όμως, που απαντά «ναι» να είναι αυξημένο κατά 7,8 μονάδες.

Τέλος, ιδιαίτερα υψηλής αποδοχής είναι τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Το 69,6% των ερωτηθέντων (από 67,7% τον Φεβρουάριο) τάσσονται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με λύση κοινής αποδοχής, έναντι του 27,4% που πιστεύει ότι «πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη, έστω και εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή» (από 29,6%). Το 3% δεν απαντά.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (57,8%) επιθυμεί συμβιβασμό, ενώ το 38,9% ρήξη. Τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ του συμβιβασμού καταγράφουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. (94,4%), του ΠΑΣΟΚ (86,2%) και του Ποταμιού (84,4%), ενώ υπέρ της ρήξης εκείνοι της Χρυσής Αυγής (55,6%), του ΚΚΕ (52,1%) και των ΑΝ.ΕΛΛ.(46,3%).