Μ. Γλέζος: Πρέπει να αναιρέσει αυτό που ψήφισε ο ελληνικός λαός;

Newsroom Newsroom

Μ. Γλέζος: Πρέπει να αναιρέσει αυτό που ψήφισε ο ελληνικός λαός;

Στο θέμα του σεβασμού της Δημοκρατίας στην Ελλάδα επανήλθε σήμερα, Πέμπτη (12/03/2015) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, παρεμβαίνοντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Παίρνοντας το λόγο με τη διαδικασία «Catch the eye» και στη διάρκεια συζήτησης για την 28η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος είπε πως «ένα από τα πιο σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα είναι το δικαίωμα της ετυμηγορίας ενός Λαού. Όταν σε μια χώρα δεν γίνονται εκλογές, θεωρούμε αντιδημοκρατική αυτή τη χώρα. Θεωρούμε ότι υπάρχει ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στις 25 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα, έγιναν εκλογές. Ο ελληνικός Λαός με την ετυμηγορία του θέλησε να χαράξει το δικό του δρόμο, ενάντια σε όλους εκείνους οι οποίοι του έχουν περάσει μια θηλιά στο λαιμό και θέλουν να τον πνίξουν με τα δάνεια».

Την ίδια στιγμή συμπλήρωσε: «Κάλεσα χτες τον συνάδελφο Βέμπερ να μου προσδιορίσει τι θέλει σχετικά με την έκφραση αυτή του ελληνικού Λαού. Πρέπει να καταπιεί τη γλώσσα του ο ελληνικός Λαός; Να αναιρέσει αυτό που ψήφισε; Μου απάντησε με άλλα λόγια που δεν έχουν καμία αξία. Του ξαναθέτω το ερώτημα, όπως και σε όλους εσάς: Τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός Λαός. Να αναιρέσει την ψήφο του;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved