ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Για πρώτη φορά συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015,η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν την άμεση σύγκλησή της «χρεώνοντας» στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι με ευθύνη της δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να λειτουργεί.

Συγκεκριμένα, κύκλοι της ΝΔ τόνιζαν ότι εδώ και 45 μέρες, από την ημέρα που συγκροτήθηκε σε σώμα η Βουλή, δεν έχει ακόμα συνεδριάσει η Διάσκεψη των προέδρων και επιφυλάσσεται για τις επόμενες ενέργειες που θα προβεί. «Η ΝΔ δεν επιτρέπει σε κανένα να λειτουργεί τη Βουλή σαν να είναι σπίτι του. Ως εδώ», δήλωσαν κοινοβουλευτικοί κύκλοι του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για σκοπιμότητες.

Αντίστοιχα, το Ποτάμι χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικά απαράδεκτο 30 μέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση, να μην έχει συνεδριάσει ακόμη η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου»

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ καταλόγιζε σκοπιμότητες στην πρόεδρο της Βουλής για το ότι δεν έχει ακόμα λειτουργήσει η Διάσκεψη των Προέδρων. «Η πρόεδρος της Βουλής με την άρνηση της να συγκαλέσει την Διάσκεψη των Προέδρων καθιστά κενές περιεχομένου τις εξαγγελίες της για αναβάθμιση της λειτουργίας του κοινοβουλίου και παραβιάζει η ίδια τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας, των οποίων η ίδια πρέπει να είναι εγγυητής», τόνιζε σε γραπτή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις