ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ορκίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Σήμερα, Παρασκευή (13/03/2015) στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται στη Βουλή η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ενώπιον της Ολομέλειας.

Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το Σάββατο (14/03/2015) στις 12 το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων από τον Πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, την Πρόεδρο της Βουλής, καθώς επίσης και από υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές και τον Αρχιεπίσκοπο.

Τα συγχαρητήριά τους θα υποβάλλουν επίσης η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι αρχηγοί ξένων Διπλωματικών Αποστολών, η Περιφερειάρχης Αττικής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι αρχηγοί ξένων δογμάτων, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ.α.

Σχετικές ειδήσεις