ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Πάμε σε ρήξη ή σε συμβιβασμό;

Βενιζέλος: Πάμε σε ρήξη ή σε συμβιβασμό;

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μιλούσε για έναν «έντιμο συμβιβασμό» ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτιόταν εάν θα υπάρξει ρήξη ή έντιμος συμβιβασμός.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, καθώς έκανε λόγο για ένα «θανατηφόρο φλερτ με το πιστωτικό γεγονός» και «ένα πρόβλημα με τα αποθεματικά». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι θλίβεται «αν όλο αυτό τελικά καταλήξει σε ένα δημοψήφισμα».

Συγχρόνως, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, στέλνοντας μήνυμα ότι «παίζει με τη φωτιά» και διερωτήθηκε «ποιο είναι το σχέδιο: μία ρήξη ή είναι ένας έντιμος συμβιβασμός;».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το θέμα είναι η οικονομία και η ευημερία των Ελλήνων, ενώ πρόσθεσε ότι «τελικά η στρατηγική τους είναι η μετάθεση της ευθύνης στους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο».

Στην ομιλία του ανάφερε ότι «βλέπουμε να αναδύονται παλαιοί, αντιδυτικοί μύθοι», όσον αφορά στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στο ελληνικό ζήτημα η Ρωσία και η Κίνα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο και για «τυφλό αντιγερμανισμό» και για μια «βαθιά σύγχυση», αναφορικά με το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις. Παράλληλα, επετέθη στον Πάνο Καμμένο κι είπε πως γίνεται και ένα παιχνίδι «στον ευαίσθητο χώρο που λέγεται αμυντική πολιτική».

Σχετικές ειδήσεις