ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Γερμανών δημοσιογράφων: Επιτέλους σταματήστε!

Έκκληση Γερμανών δημοσιογράφων: Επιτέλους σταματήστε!

Με το Βερολίνο αλλά και τον γερμανικό τύπο να εξακολουθούν στο ίδιο μήκος κύματος της σκληρής ρητορικής κατά της Ελλάδας, σε κοινό τους άρθρο στο Spiegel, τρεις Γερμανοί δημοσιογράφοι ζητούν "λεκτικό αφοπλισμό", καλώντας τις δύο πλευρές να ρίξουν τους τόνους, που δε διευκολύνουν τις προσπάθειες εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης.

Στο άρθρο που φέρει τον τίτλο «Γερμανία κατά Ελλάδας: Σταματήστε επιτέλους!» και υπογράφουν οι Peter Maxwill, Annett Meiritz και Philipp Wittrock, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Κατηγορίες, απειλές, χλεύη: Οι τόνοι μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας ολοένα και οξύνονται. Αυτό κάνει δυσκολότερο τον συμβιβασμό και υποδαυλίζει τη δυσαρέσκεια εκατέρωθεν. Κάνουμε έκκληση για ''λεκτικό αφοπλισμό'

Spiegel copy

Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε δηλώσεις καλής θέλησης τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από την Γερμανίδα καγκελάριο και επισημαίνεται με νόημα: «Θα θέλαμε να τους πιστέψουμε αλλά δυσκολευόμαστε». Ενώ, σύμφωνα με τους τρεις συντάκτες, ο "πόλεμος" αυτός των αλληλοκατηγοριών θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό πεδίο.

Σχετικές ειδήσεις