ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Προεδρικό Μέγαρο άνοιξε τις πόρτες του για... συγχαρητήρια (photos)

Το Προεδρικό Μέγαρο άνοιξε τις πόρτες του για... συγχαρητήρια (photos)

Άνοιξε τις πόρτες του το Προεδρικό Μέγαρο για τα συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το πρωί του Σαββάτου (14/03/2015) υποδέχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος την πολιτική, θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπουργοί, βουλευτές, αρχηγοί κομμάτων, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πολλοί ακόμα επισκέφθηκαν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τη χθεσινή του ορκωμοσία για να του δώσουν τα συγχαρητήριά τους και να του ευχηθούν καλή θητεία.

«Ο ρόλος μου δεν θα είναι τυπικός», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της τελετής επίδοσης συγχαρητηρίων.

«Θα εξαντλήσω τα περιθώρια μαζί με τις δημοκρατικές δυνάμεις, ώστε ο λαός να βρει το δρόμο του και ο τόπος την αξιοπρέπειά του», πρόσθεσε και τόνισε «σε ό,τι αφορά στη συναίνεση θα αναλάβω πρωτοβουλίες που προβλέπονται στο πλαίσιο των Συντάγματος.

Το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών λειτουργεί σύμφωνα με συνθήκη του πολιτεύματος, που λειτουργεί υπό τον όρο ότι θα το δεχθεί ο πρωθυπουργός. Ρόλος μου είναι να μπορέσω να ενώσω τις δημοκρατικές δυνάμεις».

Μιλώντας για την Ευρώπη, ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε: «Η Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική Ένωση. Είναι Ευρώπη των λαών, των δικαιωμάτων για να μην ζήσουν οι λαοί τον εφιάλτη των παγκοσμίων πολέμων.

Όταν μιλάμε για μνημόνια πρέπει να εξετάζουμε σε τι συνθήκες υπογράφησαν. Η νομισματική Ένωση ήταν μέρος της ενοποίησης. Η ευρωζώνη βρέθηκε ανέτοιμη, δεν οργανώθηκε για να φτιάξει μνημόνια. Πρέπει η Ευρώπη να γυρίσει στην κατεύθυνση των πυλώνων που είχε».

Σχετικές ειδήσεις