ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντάισελμπλουμ: Περιορισμένη η πρόοδος της Ελλάδας

Ντάισελμπλουμ: Περιορισμένη η πρόοδος της Ελλάδας

Ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί όσον αφορά την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, εκφράζοντας την ελπίδα πως η επταμερής θα συμβάλλει ώστε να δοθεί ώθηση στη διαπραγμάτευση για να επιτευχθεί συμφωνία.

«Απόψε απλά θα αξιολογήσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η οποία μοιάζει να είναι μικρή, και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να αρχίσουν τα πράγματα να κινούνται ξανά», είπε ο Ντάισελμπλουμ κατά την άφιξή του στον χώρο όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να λάβει μέρος σε μια πολυμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

«Θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να καταλήξουμε σε ένα πακέτο που πρέπει να εφαρμοστεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες», πρόσθεσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της Ευρωομάδας. «Ο χρόνος εξαντλείται. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, επομένως χρειάζεται πραγματικά να πιάσουμε δουλειά», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα στη βάση της συμφωνίας του Γιούρογκρουπ της 20ης Φεβρουαρίου.