ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολάντ: «Να επιταχύνουμε τη διαδικασία, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

Ολάντ: «Να επιταχύνουμε τη διαδικασία, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα (Παρασκευή 20/3), λίγο μετά την ολοκλήρωση της επταμερούς συνάντησης για την Ελλάδα, ότι επιβεβαιώθηκε η απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για την Ελλάδα, η οποία πλέον καλείται να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει.

«Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το ίδιο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος ανέφερε ότι εφόσον η ελληνική πλευρά εντείνει τους ρυθμούς της θα συγκληθεί σύντομα έκτακτο Eurogroup το οποίο θα αποφανθεί για την εκταμίευση των δανείων που η χώρα έχει λαμβάνειν.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε επίσης ότι δεν υπήρξε έντονη συζήτηση στη διάρκεια της συνάντησης και ότι είναι σαφής η πολιτική βούληση του Έλληνα πρωθυπουργού να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Είπε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εξεταστούν από δημοσιονομικής απόψεως, ενώ τόνισε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον στενά για την Ελλάδα.

Ο Ολάντ ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να προτείνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες συνάδουν με τις υπάρχουσες δεσμεύσεις της προς τους πιστωτές της και να επιταχύνει την διαδικασία εφαρμογής της συμφωνίας για να επιτύχει την εκταμίευση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας.

«Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να εξεταστούν, να αξιολογηθούν... ώστε να είναι συμβατές με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας», είπε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την επταμερή συνάντηση.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», επέμεινε.

Σχετικές ειδήσεις