ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Παυλόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Μήνυμα Παυλόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

«Ως Έλληνες, με βάση την διαχρονική πολιτισμική και δημοκρατική μας παράδοση, έχουμε ποικιλοτρόπως αποδείξει ότι τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού μας είναι απεχθή και αυτονοήτως καταδικαστέα», υπογραμμίζει σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος επισημαίνει ότι η Ελλάδα καλείται να τηρήσει απαρεγκλίτως και να ενισχύσει αυτό το μήνυμα , δίνοντας μάλιστα, όπως αναφέρει, το παράδειγμα διεθνώς.

«Ιδίως σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που, όπως είναι κοινώς γνωστό, δυστυχώς υποθάλπει ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές», σημειώνει.

«Το ως άνω χρέος μας είναι τόσον περισσότερο επιβεβλημένο, όσον ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, από την φύση τους, προσβάλλουν βαναύσως ή και αναιρούν παντελώς τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης», προσθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τονίζει ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί στη θεσμική καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού καθώς «το Σύνταγμα θεσπίζει, με βάση τις οικείες ρυθμίσεις του, τις δύο άκρως συμπληρωματικές μεταξύ τους αρχές ότι αφενός κάθε άνθρωπος έχει ίση αξία με κάθε άλλον και, αφετέρου, κάθε άνθρωπος έχει αναφαίρετο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της ως άνω αξίας». Διασφαλίζεται, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ανάπτυξη της ελεύθερης προσωπικότητας κάθε ανθρώπου.

«Η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού συνιστά και έναυσμα περαιτέρω αταλάντευτης κι έμπρακτης ανάδειξης της καθολικής προσήλωσής μας σε θεμελιώδεις αρχές του Ελληνικού Πνεύματος και της Δημοκρατίας», καταλήγει ο κ. Παυλόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις