ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Πρέπει να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή για τις αποζημιώσεις

Κοτζιάς: Πρέπει να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή για τις αποζημιώσεις

«Η Αθήνα θέλει συμβιβασμό στο θέμα των αποζημιώσεων», είναι ο τίτλος της συνέντευξης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στην Sueddeutsche Zeitung η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο, Δευτέρα (23/03/2015).

Σύμφωνα με προδημοσιευόμενα αποσπάσματα, ο κ. Κοτζιάς τάσσεται περισσότερο υπέρ μιας πολιτικής παρά μιας νομικής λύσης για τις επανορθώσεις, στην οποία θα μπορούσε να συμβάλει μια Επιτροπή Ελλήνων και Γερμανών ειδικών.

«Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθούν δρόμοι να συζητήσουμε με την Γερμανία λογικά για συγκεκριμένα προβλήματα», δηλώνει ο κ. Κοτζιάς και προτείνει τη σύσταση Επιτροπής επιστημόνων από τις δύο χώρες. «Πρέπει να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρεται σε ένα «κούρεμα», αλλά χωρίς συγκεκριμένες απαιτήσεις, ενώ περιγράφει την Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ ως έναν «πολύ λογικό άνθρωπο που σκέφτεται το μέλλον της Ευρώπης».

Προσθέτει δε ότι είναι σημαντικό για την Ευρώπη να μην αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα - επειδή θα μπορούσαν έτσι «εκατομμύρια άνθρωποι» από την Μέση Ανατολή να πάρουν τον δρόμο για τον Βορρά.

Σχετικές ειδήσεις