ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι... καίγονταν να βγάλουν «λάδι» τον Παπασταύρου;

Ποιοι... καίγονταν να βγάλουν «λάδι» τον Παπασταύρου;

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που δημιουργεί το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» για την... επιχείρηση «κλεισίματος» της υπόθεσης Παπασταύρου και την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη λίστα Λαγκάρντ.

ΠΙΕΖΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΓΕΝΑΡΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ που είχε αναλάβει τη διερεύνηση του φακέλου Παπασταύρου, εμφανίζεται να έχει αποστείλει έγγραφο προς την αρμόδια υπηρεσία στην οποία υπαγόταν, με το οποίο και ενημέρωνε ότι «...πιέσθηκα από τον προϊστάμενό μου να ολοκληρώσω την έρευνα της υπόθεσης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου». Στο ίδιο δημοσίευμα, τονίζεται πως η έρευνα αυτή, τελικά, δεν έκλεισε, παρά τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις που φέρονται να ασκούσαν προς τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ. Και το ερώτημα, έχει να κάνει με τα αίτια που προκάλεσαν αυτές τις παρεμβάσεις, ώστε η υπόθεση να κλείσει και τυπικά μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, δηλαδή δέκα ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Γενάρη.

Ποιοι είχαν λόγους να θέλουν να κλείσουν το φάκελο Παπασταύρου, το όνομα του οποίου φιγουράρει στη λίστα Λαγκάρντ με ποσό 550.000.000 δολαρίων;

Η εφημερίδα «Το Παρόν» κάνει σαφέστατη αναφορά σε αγωνιώδεις προσπάθειες που έγιναν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να βγει «λάδι» ο κ. Παπασταύρου πριν αλλάξουν οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο κ. Παπασταύρου είχε την... ατυχία, μέσα στις χιλιάδες καταστάσεις καταθετών που υπέκλεψε ο ξακουστός πια Φαλτσιάνι από την τράπεζα HSBC στην Ελβετία, όπου δούλευε, να... φιγουράρει το όνομά του σε μια λίστα με λογαριασμούς 2.062 Ελλήνων καταθετών» αναφέρει στο δημοσίευμά του «Το Παρόν» και συνεχίζει: «Κάτι... φραγκοδίφραγκα ήταν το ποσό της κατάθεσης. Μόλις 550.000.000 δολάρια! Όταν έσκασε η βόμβα, η δικαιολογία του κ. Παπασταύρου ήταν ότι τα χρήματα ανήκουν σε κάποιο επενδυτικό fund του γνωστού ισραηλινού Μιονί και ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής. Δεν έπεισε, όμως, κανέναν, από τη στιγμή που στα χαρτιά αναφέρεται ως συνδικαιούχος, κάτι που και για τον πλέον αγράμματο ισοδυναμεί με το να είσαι δικαιούχος».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, αν και όφειλε να παρέμβει πρώτος: «δεν επέδειξε την παραμικρή ευαισθησία να προστατεύσει το αξίωμα του πρωθυπουργού ζητώντας την παραίτησή του, όταν μάλιστα είχε παρέμβει το ΣΔΟΕ και η Δικαιοσύνη και είχε ξεσπάσει θύελλα, με εμπλοκή ακόμη και του αντιπροέδρου κ. Βενιζέλου και η Βουλή είχε παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο τον πρωταγωνιστή της λίστας -στην οποία βρισκόταν και ο κ. Παπασταύρου- Γιώργο Παπακωνσταντίνου».

Αυτό που απομένει, πλέον, είναι η ολοκλήρωση της έρευνας για το φάκελο Παπασταύρου, καθώς ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ δεν έκλεισε ποτέ την υπόθεση, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα αφού ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει ακόμα καταφέρει να προσκομίσει τα έγγραφα που του έχουν ζητηθεί από τις αρχές.

Η πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι να πέσει άπλετο φως σε αυτή την... αμαρτωλή λίστα και να αποδοθεί, έστω και με καθυστέρηση ετών, ο «λογαριασμός» προς εκείνους που φέρονται να έχουν αποκρύψει τεράστια ποσά από τις ελληνικές αρχές.

Σχετικές ειδήσεις