ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊνμάιερ: Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει διευθετηθεί

Σταϊνμάιερ: Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει διευθετηθεί

Αρνητικός στο θέμα των ελληνικών διεκδικήσεων σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις είναι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-ΒάλτερΣταϊνμάιερ.

Δια του εκπροσώπου του, Μάρτιν Σέφερ, έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, μια ημέρα μετά τη συνάντηση του κ. Σταϊνμάιερ με τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά με τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά, ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τα «στερεότυπα που επανέρχονται λόγω των θεμάτων της Ελλάδας με την ευρωκρίση».

Ωστόσο σε ερώτηση σχετικά με το εάν ετέθη θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, ο κ. Σέφερ σημείωσε ότι: «Η απάντηση του κ. Σταϊνμάιερ ήταν η γνωστή. Το θέμα έχει πολιτικά και νομικά διευθετηθεί». Διευκρίνισε δε ότι η γερμανική πλευρά δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη πρόταση.

«Υπάρχει η σύμφωνη γνώμη ότι πρέπει να ασχοληθούμε με τις διμερείς σχέσεις και ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε μια διαδικασία στην οποία άνθρωποι από τις δύο πλευρές οι οποίοι είναι σημαντικοί για τις γερμανοελληνικές σχέσεις και για τους οποίους είναι σημαντικές οι γερμανοελληνικές σχέσεις να εργαστούν ώστε από κοινού να οδηγήσουμε τις σχέσεις μας έξω από αυτά τα δύσκολα νερά» δήλωσε ο κ. Σέφερ και ανέφερε ότι για αυτό τον σκοπό τις επόμενες εβδομάδες ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ θα μεταβεί στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις