ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Σούρλα στην κυβέρνηση για τις τριγωνικές συναλλαγές

Κριτική Σούρλα στην κυβέρνηση για τις τριγωνικές συναλλαγές

Για υποχώρηση στο θέμα των τριγωνικών συναλλαγών εγκαλεί την κυβέρνηση ο πρώην γενικός γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Σούρλας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι αν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης «να θέσει τέρμα στο αμαρτωλό αυτό καθεστώς, θα επανέφερε τη διάταξη του Ν. 3842/2010, με την οποία είχε προβλεφθεί, κατ’ αμάχητο μάλιστα τεκμήριο, ότι τέτοιες συναλλαγές μέσω off shore εταιρειών δεν αναγνωρίζονταν ως εκπιπτόμενες από τα ακαθάριστα έσοδα.»

«Αυτή θα ήταν η ρύθμιση που θα έθετε τέλος στο καθεστώς της φοροαποφυγής και όχι αυτή που φέρνει τώρα η κυβέρνηση, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης των τριγωνικών συναλλαγών μέσω off shore εταιρειών», προσθέτει.

«Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγες μόνον ημέρες και η κυβέρνηση, που διακήρυττε ότι θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, υποχώρησε και δεν προβαίνει ούτε καν στην ανάκτηση των φόρων ύψους άνω του 1.5 δις ευρώ, που ενώ είχαν επιβληθεί για τριγωνικές συναλλαγές, διαγράφηκαν με τροπολογία, την οποία μάλιστα η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει.» συμπληρώνει ο κ. Σούρλας.

«Με λύπη διαπιστώνουμε ότι οι επισημάνσεις και προτάσεις μας, κατά τη διάρκεια της θητείας μας στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας, για τις τριγωνικές συναλλαγές μέσω off shore εταιρειών, προβλήθηκαν μεν κατά κόρον από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση, αγνοούνται όμως τώρα προκλητικά που είναι κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Σούρλα.

Σχετικές ειδήσεις