ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία: Νίπτει τας χείρας της για Siemens και έκδοση Χριστοφοράκου

Γερμανία: Νίπτει τας χείρας της για Siemens και έκδοση Χριστοφοράκου

Νόμους και νομικά κριτήρια προτάσσει η Γερμανία, αποφεύγοντας να πάρει σαφή θέση τόσο για την υπόθεση της Siemens, όσο και για την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς, ερωτηθείσα για το ζήτημα της Siemens, απάντησε: «Η Δικαιοσύνη στην Γερμανία είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται. Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική πλευρά και εμπίπτουν στους κανόνες και τα κριτήρια της δικαστικής συνδρομής, τότε βεβαίως θα εξεταστούν και θα ανταποκριθούμε - εάν εμπίπτουν στους κανόνες».

Πρόσθεσε δε ότι οι έρευνες τρέχουν» και δήλωσε ότι ως «εκ τούτου δεν μπορεί να πάρει θέση».

«Υπάρχουν τυπικές διαδικασίες για την δικαστική συνδρομή μεταξύ κρατών, άρα υπάρχουν και συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία πρέπει να τηρηθούν», πρόσθεσε η κυρία Βιρτς.

Ίδια στάση κράτησε και σχετικά με το ενδεχόμενο έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου: «Και σε ό,τι αφορά στα αιτήματα έκδοσης υπάρχουν κανόνες που ορίζονται από τον νόμο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω σε λεπτομέρειες αν υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα έκδοσης. Αλλά εάν υπάρχει, τότε πρέπει να αποφασιστεί σύμφωνα με τα νομικά κριτήρια» δήλωσε.

Σχετικές ειδήσεις