ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Πρωτοβουλία κατά του bullying ως φόρος τιμής για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ποτάμι: Πρωτοβουλία κατά του bullying ως φόρος τιμής για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο το bullying ζητά το Ποτάμι με αφορμή την τραγική κατάληξη της ιστορίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Με επιστολή του προς όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, το Ποτάμι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή με αντικείμενο τον σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία, ζητώντας κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών υποθέσεων.

Στην επιστολή, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης τονίζει ότι «η σχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός, είναι φαινόμενα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα από την Πολιτεία.

Συνιστούν ένα πρόβλημα πολιτισμού το οποίο προφανώς και δεν αφορά αποκλειστικά την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Καρκατσούλης επισημαίνει ότι τόσο η κοινοβουλευτική ομάδα όσο και οι εθελοντές του κόμματος πιστεύουν ότι το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ευρείας συζήτησης, εντός του Κοινοβουλίου, αλλά και εντός ενός διακομματικού πλαισίου που θα επιτρέψει στη συζήτηση να υπερβεί τη συγκυρία, την αντιπαράθεση και την απόδοση ευθυνών.

«Αποτελεί υποχρέωση και προτεραιότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να ενημερώσουμε την εθνική αντιπροσωπεία και κατ' επέκταση την κοινωνία για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, και να αναδείξουμε τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου μέσα από δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, των γονέων, αλλά και των ίδιων των μαθητών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καρακατσούλης.

Και καταλήγει ο γραμματέας της ΚΟ του Ποταμιού: «Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Βαγγέλη και την οικογένειά του, η Βουλή οφείλει να επιδείξει τη διακομματική πολιτική βούληση που απαιτείται για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας και να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για το θέμα που αφορά τα παιδιά μας».

Σχετικές ειδήσεις