ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Έτοιμοι να συγκρουστούμε με παθογένειες και συμφέροντα

Παπαδημούλης: Έτοιμοι να συγκρουστούμε με παθογένειες και συμφέροντα

Η εκλογική νίκη και η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι παίρνουμε την εξουσία, ελέγχουμε τον κρατικό μηχανισμό και παύουν να υπάρχουν θύλακες που κινούνται διαφορετικά, υπηρετώντας συμφέροντα ή αντίπαλες κατευθύνσεις, σχολίασεστον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα και είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα δώσει κατευθύνσεις, συνέχισε ο κος Παπαδημούλης ο οποίος στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ζήτησε να επιληφθεί "και του χθεσινού κρούσματος, όταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης, ακούστηκαν από τα ΟΥΚ εθνικιστικά συνθήματα, πολεμοκάπηλα, ακροδεξιάς κοπής. Είναι μια πρακτική που βρίσκεται σε αντίθεση με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας, όλων των κυβερνήσεων μετά την πτώση της Χούντας. Περιμένω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να κάνει τις αντίστοιχες ενέργειες. Το περιστατικό αυτό είναι ανησυχητικό", κατέληξε.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν την πλατιά λαϊκή στήριξη, επανέλαβε ο ευρωβουλευτής. "Οι πολίτες μάς ζητούν να διαπραγματευτούμε σκληρά και να βρούμε λύση με τους έξω, γιατί η εξασφάλιση ρευστότητας και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε -έστω και με κάποιες καθυστερήσεις- το κυβερνητικό πρόγραμμα και να συγκρουστούμε αμείλικτα με τις εσωτερικές παθογένειες, τα συμφέροντα, τη διαπλοκή, τη διαφθορά", είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις είπε ότι "πρέπει να τρέξουμε τις αλλαγές που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα θα έχουν οικονομικό όφελος". Επανέλαβε ότι αυτά έχουν δρομολογηθεί, "γι' αυτό και η στήριξη στην κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες και τις υποχωρήσεις, είναι μεγαλύτερη. Και πρακτικά μιλώντας, πρέπει να πασχίσουμε για να υλοποιηθούν οι αμοιβαίες δεσμεύσεις που ανελήφθησαν στην επταμερή και ήταν για εμάς μια επιτυχία".

Μένει να κατατεθεί και να εγκριθεί η λίστα - κατέληξε - να υπάρξει ρευστότητα, να ακυρωθεί οριστικά το σενάριο του στραγγαλισμού και του Grexit και να αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε το πρόγραμμά μας.

Τέλος διαμήνυσε ότι "το στοίχημα είναι, μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης, να έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη, λιγότερη ανεργία, περισσότερη δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και δημοκρατία".

Σχετικές ειδήσεις