ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Την Αθήνα θα επισκεφθεί ο Γιαν Γιάραμπ, περιφερειακός εκπρόσωπος για την Ευρώπη του ύπατου αρμοστή Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το στέλεχος του ΟΗΕ θα φτάσει στην Αθήνα στις 30 Μαρτίου και θα παραμείνει για τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων θα συζητήσει με Έλληνες αξιωματούχους, σειρά επίκαιρων θεμάτων.

Ο Γιαν Γιάραμπ θα συναντηθεί – μεταξύ άλλων- με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, την αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κουρουμπλή, την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και τον γενικό γραμματέα, Κωστή Παπαϊωάννου, όπως και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν αφορούν την παράτυπη μετανάστευση, τη κράτηση των μεταναστών, τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα σύνορα, τη μεταναστευτική πολιτική, τα παιδιά μεταναστών και το δικαίωμά τους στην ιθαγένεια, την ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, τα δικαιώματα των Ρομά, των παιδιών, και την αποϊδρυματοποίηση, ιδιαίτερα των ατόμων με ψυχικές αναπηρίες.

Επίσης ο κ. Γιάραμπ θα επισκεφθεί το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα και σχολεία όπου φοιτούν παιδιά Ρομά στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις