ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Για πρώτη φορά θα πληρώσουν οι «έχοντες και κατέχοντες»

Κυβέρνηση: Για πρώτη φορά θα πληρώσουν οι «έχοντες και κατέχοντες»

Η συζήτηση για τη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης θα ξεκινήσει το Σάββατο 28 Μαρτίου, δια ζώσης, όπως διευκρινίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, στις Βρυξέλλες, με την έναρξη των εργασιών του Brussels Group.

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι επεξεργασμένες και κοστολογημένες, υπολογίζεται ότι θα αποφέρουν έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2015. Τα έσοδα αυτά, τονίζουν οι ίδιες πηγές, δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ. Για πρώτη φορά δε, θα πληρώσουν οι «έχοντες και κατέχοντες» και δεν θα οδηγηθούν στα ταμεία οι «συνήθεις ύποπτοι».

Επιπλέον, η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις-δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το πρόγραμμα προβλέπει για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

Τέλος, κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι σε καμία περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόκειται να προχωρήσει σε στάση πληρωμών, καθώς και ότι η χώρα εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της.

Σχετικές ειδήσεις