ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις από τη βουλευτή Βασιλική Λέβα για τη συνάντησή της με τον Κουφοντίνα

Διευκρινίσεις από τη βουλευτή Βασιλική Λέβα για τη συνάντησή της με τον Κουφοντίνα

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα, σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο Λαμίας, τονίζοντας ότι η επίσκεψή της εκεί «δεν αφορούσε συνάντηση με συγκεκριμένους κρατούμενους, αλλά συζήτηση με τη διεύθυνση, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους εξωτερικούς φρουρούς για τα προβλήματά τους».

Νωρίτερα την Παρασκευή (27/03), η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο του Star Λαμίας, ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο νοσοκομείο της πόλης, είχε ενημερώσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα -ο οποίος νοσηλεύεται κρατούμενος λόγω απεργίας πείνας που πραγματοποιεί- για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.

Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η κ. Λέβα προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Λαμίας και της συνάντησή της με τον καταδικασμένο για εμπλοκή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Αναλυτικά η δήλωση της Βασιλικής Λέβα:

«Εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στις φυλακές λόγω του θανάτου κρατουμένου από καρδιακή προσβολή, της δολοφονίας του αρχιφύλακα Γκαλιμάνη, της αυτοκτονίας του νεαρού Πακιστανού και της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας κρατουμένων στην ακτίνα των φυλακών τύπου Γ, που είχε φέρει σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους και είχε δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στην τοπική κοινωνία, επισκέφτηκα το κατάστημα κράτησης Δομοκού, ως όφειλα ως βουλευτής του νομού.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστώσουμε την κατάσταση και να καταγράψουμε τα προβλήματα που απασχολούν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και κρατούμενους. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκα και το νοσοκομείο της Λαμίας, όπου μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται δύο εκ των απεργών πείνας.

Η επίσκεψη δεν αφορούσε συνάντηση με συγκεκριμένους κρατούμενους, αλλά συζήτηση με τη διεύθυνση, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους εξωτερικούς φρουρούς και τα προβλήματά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο και με την παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων είχα συζήτηση με κρατούμενους στην πτέρυγα τύπου Γ.

Όσο για την επίσκεψη στο νοσοκομείο, αυτή επικεντρώθηκε στη συζήτηση με τους γιατρούς και τον διευθυντή σχετικά με το ιατρικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς στις φυλακές Δομοκού δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός. Τελευταία μόνο, και μετά από παρέμβασή μας, υπάρχει επισκέπτης γιατρός.»

Σχετικές ειδήσεις