ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ποιον πολιτικό είπε ο Γλέζος «συγχαρητήρια φέρθηκες σαν γυναίκα»

Σε ποιον πολιτικό είπε ο Γλέζος «συγχαρητήρια φέρθηκες σαν γυναίκα»

Έμμεση, αλλά σκληρή απάντηση του Έλληνα ευρωβουλευτή - μέσω της ιστοσελίδας Κίνηση Ενεργοί Πολίτες – στον Αντώνη Σαμαρά για τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των γυναικών.

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή τη φράση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή «θα μιλήσω αντρίκια, στα ίσια».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες ο Μανώλης Γλέζος απαντά με μια ιστορία από τον εμφύλιο πόλεμο στα... αντριλίκια του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντάς του το ρόλο και την πυγμή που έπαιξαν πολλές φορές οι γυναίκες στην ιστορία, ξεπερνώντας σε αρκετές περιπτώσεις τις δυνάμεις του λεγόμενου... ισχυρού φύλου.

Ο Μανώλης Γλέζος υπενθυμίζει στον πρώην πρωθυπουργό ότι υπήρξαν γυναίκες που δεν λύγισαν και έμειναν όρθιες με το κεφάλι ψηλά...

Γράφει λοιπόν ο κ. Γλέζος:

«Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου είχε συλληφθεί μια ομάδα αγωνιστών και αγωνιστριών.

Όλοι οι άντρες υπέγραψαν δήλωση αποκήρυξης της ιδεολογίας, εκτός από έναν, τον Πορφύρη Κονίδη, δικηγόρο και συγγραφέα.

Στο στρατοδικείο όπου παραπέμφθηκαν, όσοι δεν υποχώρησαν, διότι αδίκημα ήταν η ιδεολογία, η Κρέουσα (τότε) και μετά Κρέουσα Κονίδη, δικηγόρος, όταν συναντήθηκαν, είπε στον Πορφύρη Κονίδη:

"Συγχαρητήρια φέρθηκες σαν γυναίκα''».

Να θυμίσουμε ότι εχθές στην ολομέλεια ο κ. Σαμαράς προκάλεσε αίσθηση στο κοινοβούλιο όταν σε μια αποστροφή της ομιλίας του όταν είπε «ότι θα μιλήσει την αντρίκια σχολή κι όχι την τεθλασμένη...» σχόλιο που εξελήφθη από πολλούς ως άκρως σεξιστικό.

Σχετικές ειδήσεις