ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηλιός: Η κυβέρνηση μετατρέπεται σε φιλολαϊκό διαχειριστή του κεφαλαίου

Μηλιός: Η κυβέρνηση μετατρέπεται σε φιλολαϊκό διαχειριστή του κεφαλαίου

Οξεία κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκεί, με μακροσκελές άρθρο του στο περιοδικό «Θέσεις», ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του υπευθύνου Οικονομικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς και των συμμάχων της μοιάζει να τείνει να μετατραπεί σε φιλολαϊκό διαχειριστή του υπάρχοντος κεφαλαίου στην παγιωμένη νεοφιλελεύθερη μορφή της», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μηλιός στο άρθρο του με τίτλο «Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα».

Αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και τη στάση που τηρεί το Μαξίμου, σημειώνει ότι η χώρα είναι απομονωμένη, ενώ τονίζει πως «κρατούν σήμερα στάση χειροκροτητικής παθητικότητας, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται σε κατάσταση εξέγερσης εναντίον των κοινωνικών ανισοτήτων, της μαύρης εργασίας, της ανεργίας, του κεφαλαίου».

Εκτιμά ότι ο χρόνος δεν αναμένεται να βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση αφού, όπως ισχυρίζεται, το πρόβλημα δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό.

Με τον τρόπο αυτόν, προσθέτει, η κυβέρνηση «δεν θέλει να πέσει ηρωικά στις Θερμοπύλες και αναζητά απεγνωσμένα προοπτική νίκης σε κάποια Σαλαμίνα».

Σχετικές ειδήσεις