ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας: Έτοιμοι να πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου

Μάρδας: Έτοιμοι να πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πληρώσει τη δόση των περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, ο αναπληρωτής υπουργός ΟικονομικώνΔημήτρης Μάρδας.

«Επιδίωξή μας είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στον χρόνο που πρέπει τις υποχρεώσεις. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε για τις 9 Απριλίου», είπε μιλώντας στον Σκάι ο κ. Μάρδας.

Μιλώντας νωρίτερα, και πάλι στον Σκάι, ο κ. Μάρδας είχε σημειώσει πως σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους-πιστωτές δεν φέρουν αποτέλεσμα τότε υπάρχουν και άλλες λύσεις, τις οποίες δεν γνωρίζουν στο εξωτερικό.

Αναφορικά με τα αποθέματα ρευστότητας που έχουν απομείνει στα δημόσια ταμεία, ο αναπληρωτής υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ πως δεν μπορεί να δοθεί κάποια απάντηση καθώς το θέμα δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί «στατικά». Σημείωσε ωστόσο πως την καλύτερη γνώση για τη ρευστότητα της Αθήνας την έχει η κυβέρνηση, και όχι οι δανειστές.

Τόνισε πάντως πως τα έσοδα τον Μάρτιο πήγαν «πολύ καλύτερα» από τους στόχους, εν μέρει χάρη στα 184 εκατομμύρια ευρώ που εισπράχθηκαν από τη ρύθμιση-εξπρές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που προβλέπει διαγραφή προσαυξήσεων και ποινών ανάλογα με την κάθε καταβολή.

Σχετικές ειδήσεις