ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Οφειλή αλήθειας και λογοδοσίας προς τον ελληνικό λαό

Κωνσταντοπούλου: Οφειλή αλήθειας και λογοδοσίας προς τον ελληνικό λαό

Ως «οφειλή αλήθειας και λογοδοσίας προς τον ελληνικό λαό και την κοινωνία», παρουσίασε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου την Επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, ανοίγοντας σε σημερινή εκδήλωση στη Βουλή, τις διαδικασίες συγκρότησής της.

«Το χρέος δεν αποτελεί σημείο των καιρών, αλλά είναι αποτέλεσμα παραλείψεων, δανειακών συμβάσεων με δυσθεώρητα επιτόκια, συμβάσεων διαφθοράς που εκτίναξαν την οφειλή και που αποτυπώνονται σε πλήθος δικογραφιών που βρίσκονται στη Βουλή και Δικαιοσύνη. Το χρέος δεν είναι αδιαμφισβήτητο - και όσο δεν έχει αναλυθεί λογιστικά, παραμένει το ερώτημα ποιο ποσοστό ή τμήμα του είναι τυχόν νόμιμο και ποιο παράνομο, επαχθές και επονείδιστο», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής.

Χαιρετίζοντας τη συγκρότηση της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος παρατήρησε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις που απορρέουν απ' τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη και τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε αναλάβει, αλλά έχει και δικαιώματα που προκύπτουν απ' την εθνική κυριαρχία που δεν έχει εκχωρηθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μεταξύ αυτών, είναι και η δυνατότητα να ελέγχει τους όρους υπό τους οποίους δημιουργήθηκε το χρέος, όχι μόνον για να αποτυπωθεί η αλήθεια, αλλά να μην συμβούν και στο μέλλον τέτοια φαινόμενα».

Σχετικές ειδήσεις