ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: H μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης δεν είναι νέα υπόθεση

Γεννηματά: H μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης δεν είναι νέα υπόθεση

"Η Κυβέρνηση ολοκλήρωσε το χρόνο προσαρμογής της στην πραγματικότητα. Είναι πλέον υποχρεωμένη να αφήσει τις μεγαλοστομίες και προχωρήσει με βήμα ταχύ και αποφασιστικό στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την αναμόρφωση του τοπίου στη Δικαιοσύνη" δήλωσε μεταξύ αλλων η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Αφορμή του σχολιασμού της, ήταν η σημερινή συνάντησή του πρωθυπουργού με την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων, όπου ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε προσλήψεις προσωπικού.

"Αφού εξάντλησε την ασαφή έκθεση ιδεών του, ο κ. Πρωθυπουργός «ζήτησε επιτάχυνση της Δικαιοσύνης». Πιστεύει άραγε ότι οι ρυθμοί λειτουργίας του δικαιοδοτικού μας μηχανισμού είναι αποκλειστικά εσωτερικό ζήτημα των δικαστών;
Στην πραγματικότητα, η μεταρρύθμιση της Ελληνικής Δικαιοσύνης δεν είναι νέα υπόθεση, ούτε έμπνευση της νέας Κυβέρνησης" τονίζει και συνεχίζει:

"Ήδη από την εποχή της θητείας των Υπουργών Καστανίδη και Παπαϊωάννου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε χαραχθεί στέρεη πολιτική σε τρεις άξονες: νομοθετικός εκσυγχρονισμός - ηλεκτρονική Δικαιοσύνη - εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών.
Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπάρχουν έτοιμα κρίσιμα νομοσχέδια που πρέπει να έρθουν άμεσα στη Βουλή: Νέοι Κώδικες Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας, νέος Ποινικός και Σωφρονιστικός Κώδικας, αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου, νέα νομοθεσία για τη διαμεσολάβηση. Δεν δικαιολογείται άλλη καθυστέρηση".

Τέλος, προσθέτει ότι "τα έργα της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης οφείλουν να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων μηνών, βάσει των χρονοδιαγραμμάτων. Έργα πνοής που θα αλλάξουν το τοπίο στη Δικαιοσύνη και θα εξοπλίσουν τα Δικαστήριά μας με την υλικοτεχνική υποδομή που όψιμα υποσχέθηκε ο κ. Πρωθυπουργός στους ανώτατους δικαστές".

Σχετικές ειδήσεις