ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «δώρα» του Πούτιν στον Τσίπρα

Τα «δώρα» του Πούτιν στον Τσίπρα

Οργή και ανησυχία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει προκαλέσει η επίσκεψη του Τσίπρα στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Mega, ο πρόεδρος της Ρωσίας σχεδιάζει ένα πακέτο δώρων προς τον Αλέξη Τσίπρα στο οποίο αναμένεται να υπάρχει και η έξοδος από το εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων που εισάγει η Ρωσία από την Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Mega, η Ρωσία δεν αποκλείεται να προτείνει στον έλληνα πρωθυπουργό τη δημιουργία ελληνορωσικών εταιρειών, για την επεξεργασία αγροτικών προϊόντων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρωσία πιθανόν να προχωρήσει σε μία κίνηση έκπληξη και να χαρίσει στην Ελλάδα τα πρόστιμα για τη μείωση της κατανάλωσης του ρωσικού φυσικού αερίου.

Πάντως, ο κ. Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν, ξεκαθάρισε πως δεν θα μπορούσε να λείψει από τη συνάντηση των δύο η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ενώ επανέλαβε πως δεν έχει υπάρξει κανένα αίτημα της Αθήνας προς τη Μόσχα για οικονομική βοήθεια.

Μάλιστα, ο κ. Πεσκόφ άφησε να εννοηθεί πως θα συζητηθούν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Μόσχας, με τον ίδιο να λέει πως η Αθήνα έχει μία εξαιρετικά ψυχρή σχέση προς τη συγκεκριμένη πολιτική.

Σχετικές ειδήσεις