ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε LIVE τη συνέντευξη Τύπου Τσίπρα - Πούτιν

Δείτε LIVE τη συνέντευξη Τύπου Τσίπρα - Πούτιν

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχωρούν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η υπογραφή σειράς συμφωνιών, μεταξύ των οποίων το Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για την επόμενη διετία (το οποίο δεν είχε ανανεωθεί μετά το 2012), η Διακήρυξη για τα 70χρονα της αντιφασιστικής Νίκης, καθώς και το πρόγραμμα συνεργασίας για το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τη συνέντευξη από τη NΕΡΙΤ:

Στην επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας, προς όφελος των δύο λαών, αλλά και της ασφάλειας και της σταθερότητας της περιοχής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν από την κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι «η Ρωσία ήταν η κύρια εμπορική εταίρος της Ελλάδας. Το 2013 ο όγκος των συναλλαγών είχε διπλασιαστεί. Πέρυσι όμως είχαμε μείωση κατά 40%. Πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε για να επαναφέρουμε τις σχέσεις μπροστά».

Σχετικές ειδήσεις