ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλέζος: Υποχρέωση μας η υπεράσπιση των Ελλήνων πολιτών

Γλέζος: Υποχρέωση μας η υπεράσπιση των Ελλήνων πολιτών

Συνέντευξή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην ιταλική ειδησεογραφική πύλη Lettera43.it.

«Υποχρέωση μας η υπεράσπιση των Ελλήνων πολιτών». Αυτό τόνισε ο Μανώλης Γλέζος σε διαδικτυακή του συνέντευξη, ενώ αναφέρθηκε και στις επαφές Τσίπρα – Πούτιν στη Μόσχα.

«Ήδη τον περασμένο Αύγουστο απέστειλα γράμμα στον Πούτιν, ζητώντας του να μην επιβάλει το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα» δηλώνει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που τονίζει ότι «δεν υπήρξε αντίδραση» και ότι «στη φάση εκείνη, στην Ελλάδα υπήρχε κυβέρνηση, η οποία, έστω και αν είχε χάσει την πλειοψηφία, παρέμεινε στην εξουσία για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας, ενώ η τωρινή κυβέρνηση, ευτυχώς, είναι σαφώς διαφορετική».

Σε ερώτηση «αν, σε περίπτωση που η Ε.Ε. συνεχίσει να ζητεί τον σεβασμό του προγράμματος της τρόικας, η Αθήνα θα κοιτάξει προς Ανατολάς», ο κ. Γλέζος απαντά: «Μια χώρα σε κρίση, όπως η Ελλάδα, πρέπει να βρει πρώτα απ' όλα λύσεις και πρέπει να το πράξει επειγόντως. Η πρώτη στην οποία πρέπει να αποταθούμε είναι, φυσικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση, και για τον λόγο αυτόν μιλήσαμε, πρώτα απ' όλα, με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Περιμένουμε να δείξουν κατανόηση».

Στην ερώτηση της Ιταλίδας δημοσιογράφου Αντονιέττα Ντεμούρτας «τι θα γίνει αν αυτό δεν συμβεί», σημειώνει: «Αν απογοητευτούμε, υπάρχει ένα χρέος το οποίο ξεπερνά τη λαϊκή εντολή και αφορά στην υποχρέωση υπεράσπισης των πολιτών της χώρας μας.

Το παλιό πρόγραμμα της τρόικας έχει πεθάνει μαζί με την κυβέρνηση που το υπέγραψε. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία εξαιτίας της πείνας, όπως συμβαίνει σήμερα. Και ούτε μπορούμε να ξεπεράσουμε το ποσοστό ανεργίας, το οποίο ήδη σήμερα υπερβαίνει το 25%».

Ο Μανώλης Γλέζος υπογραμμίζει, τέλος, πως «η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα αποτελεί μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, την οποία η Γερμανία πρέπει να κατανοήσει» και καλεί το Βερολίνο «να δείξει την ίδια γενναιοδωρία που επέδειξε και η Ελλάδα προς τη Γερμανία μετά το τέλος του Β" Παγκοσμίου Πολέμου».