ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπαν στη συνάντηση Τσίπρας και Μεντβέντεφ

Τι είπαν στη συνάντηση Τσίπρας και Μεντβέντεφ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:45 το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης (09/04/2015) η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον Οίκο Δεξιώσεων της Ρωσικής Κυβέρνησης, στη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα αφού τον καλωσόρισε είπε ότι η Ελλάδα είναι παραδοσιακός εταίρος της Ρωσίας και πως ελπίζω η επίσκεψή σας να φέρει όχι μόνο πολιτικά αλλά και οικονομικά αποτελέσματα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε από την πλευρά του ότι «είναι χαρά και τιμή μας να σας συναντήσουμε σήμερα» ενώ ενημέρωσε τον κ. Μεντβέντεφ για τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «θέσαμε τις βάσεις για επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών, σχέσεων που έχουν βαθιές ρίζες και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις της φιλίας που αισθάνονται οι λαοί μας είναι δεδομένοι, σημειώνοντας πως είναι αναγκαίο να δώσουμε μια νέα ώθηση σε αυτές τις σχέσεις συζητώντας μια σειρά από θέματα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία και την επόμενη χρονιά θα οργανώσουμε το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 προς όφελος και των δύο λαών και τη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.