ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Guardian: Σε διπλό ταμπλό παίζει η Ελλάδα

Guardian: Σε διπλό ταμπλό παίζει η Ελλάδα

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα «παίζει σε διπλό ταμπλό» κάνει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», σε δημοσίευμά της με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα τόσο στις Βρυξέλλες όσο και για την συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρι Πούτιν.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα προς την Ευρώπη, ότι δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένη τη στήριξή της όσον αφορά τις τις αποφάσεις της για τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή όμως, το δημοσίευμα χαρακτηρίζει ως «αβάσιμους» τους φόβους των Βρυξελλών ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα επιχειρούσε στενότερες οικονομικές επαφές με την Ελλάδα, μεσω δανείων ή άρση της απαγόρευσης τροφίμων από την Ελλάδα.

Ο Guardian αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν είχε πρόθεση να ζητήσει δανεικά από τη Ρωσία και σημειώνει πως με την τιμή του πετρελαίου να κατρακυλά και τις δυτικές κυρώσεις να έχουν επιφέρει πλήγμα στην οικονομία της Ρωσίας, η προοπτική αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «απίθανη».

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει άρση της απαγόρευσης στις εισαγωγές τροφίμων από την Ελλάδα, καθώς δεν γίνεται να υπάρξουν εξαιρέσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Σχετικές ειδήσεις