ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλοπούλου: Υποσχέθηκαν δομές φιλοξενίας, αλλά δεν ξέρω πού πήγαν τα λεφτά

Χριστοδουλοπούλου: Υποσχέθηκαν δομές φιλοξενίας, αλλά δεν ξέρω πού πήγαν τα λεφτά

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί το φαινόμενο και οργανώνει σχέδιο για να το αντιμετωπίσει, όπως κάθε σοβαρή κυβέρνηση. Υπολογίζουμε ότι θα υπάρξει μία αύξηση της ροής των μεταναστών, όχι όμως τόσο θεαματική όσο λένε τα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Πέρσι ο αριθμός των εισερχομένων ήταν 77.000, εξ αυτών οι 44.000 ήταν πρόσφυγες. Φέτος οι προγνώσεις της Υπάτης Αρμοστείας αναφέρουν ότι ο αριθμός θα φτάσει στις 100.000, δηλαδή θα έχουμε αύξηση κατά 23.000 του αριθμού των μεταναστών, εκ των οποίων το 80% είναι πρόσφυγες», πρόσθεσε, μιλώντας στον ALPHA 9.89 και τον Σπύρο Χαριτάτο.

«Σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχουμε από τις διεθνείς συμβάσεις, πρέπει τους ανθρώπους αυτούς να τους υποδεχτούμε. Γι' αυτό κάναμε πρώτα το έκτακτο σχέδιο για τα νησιά. Προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε κάποιες δομές. Εντός της εβδομάδας θα λειτουργήσει ξενοδοχείο στη Λέρο. Σήμερα θα οργανώσουμε το σχέδιο για την Αττική», τόνισε.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοδουλοπούλου «είχε υποσχεθεί ο κ. Δένδιας 2.500 δομές φιλοξενίας και δεν έφτιαξε ούτε μία. Δεν προλαβαίνουμε να τις φτιάξουμε μέσα σε 10 μέρες».

«Προσπαθούμε να βρούμε πρόχειρες λύσεις. Κάνουμε εκκλήσεις στους δήμους να μας παραχωρήσουν κλειστούς χώρους. Αν δεν βρεθούν τέτοιοι, θα εγκαταστήσουμε σκηνές σε άδεια στρατόπεδα, προκειμένου να φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι», ανέφερε.

«Απευθυνόμαστε στην Ευρώπη. "Ευρώπη SOS " λέμε, ώστε να μας βοηθήσουν με έκτακτη χρηματοδότηση. Βεβαίως, απευθύνονται και άλλες χώρες. Η Ιταλία τις τελευταίες μέρες δέχτηκε 5.500 μετανάστες», σημείωσε.

«Φάγαμε ένα εκατ. πρόστιμο για την αθλιότητα στα κέντρα κράτησης. Αφήσαμε τη χώρα χωρίς καμία δομή, δίνοντας τα λεφτά στα κέντρα κράτησης. Υποσχέθηκαν δομές φιλοξενίας, αλλά δεν ξέρω πού πήγαν τα λεφτά. Αντί να σιωπούν, λένε πως άφησα ελεύθερα τα σύνορα», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις