ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις εμμονές της

Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις εμμονές της

Να αντιμετωπίσει το ζήτημα των μεταναστών με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και όχι των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία κυβέρνηση εγκλωβισμένη και δέσμια στις εμμονές της γύρω από το μεταναστευτικό, αποδίδοντάς της τον πολλαπλασιασμό των παράτυπων μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα από τα θαλάσσια σύνορα.

Όπως παρατήρησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, μόνο το μήνα Μάρτιο 6.498 παράτυποι μετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα, όταν ο αριθμός αυτός, για το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ανερχόταν στους 1.185.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αντιπολιτευτικό σύνδρομο», στο οποίο καταφεύγει για να κρύψει τις ευθύνες της, ενώ υπογράμμισε ότι για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, τα τελευταία δύο χρόνια, υλοποιήθηκε εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος συνολικού ύψους 71.433.000 ευρώ, μετά από την έγκαιρη αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και προγράμματος της Ν.Δ., επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης από τη θάλασσα αναδείχθηκε ως κορυφαίο στην ευρωπαϊκή ατζέντα, με τη χώρα να εξασφαλίζει επιπρόσθετα 3,4 εκατομμύρια ευρώ έκτακτης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, για τη δημιουργία δομών πρώτης υποδοχής για τους παράνομους μετανάστες.
Κλείνοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε από την κυβέρνηση να παραμερίσει τις ιδεοληψίες της και να προτάξει την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και της υγείας των πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις