ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ουάσιγκτον ο Γ. Βαρουφάκης: Επαφές με Ομπάμα και Ντράγκι

Στην Ουάσιγκτον ο Γ. Βαρουφάκης: Επαφές με Ομπάμα και Ντράγκι

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ και της Ιταλίας, Τζακ Λιου και Πιέρ Κάρλο Παντοάν, αντίστοιχα, θα έχει την Παρασκευή, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Εν μέσω προειδοποιητικών βολών από Ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και διαρροών από διεθνή μέσα για Grexit, με τα χρονικά περιθώρια να είναι ασφυκτικά ο υπουργός, αναχωρεί το μεσημέρι για τις ΗΠΑ, όπου θα παραστεί την Πέμπτη (στις 16.15 τοπική ώρα) στη δεξίωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, κατά την οποία θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να εκθέσει στον Αμερικανό πρόεδρο τις εξελίξεις όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ ο οποίος δεν απέκλεισε ένα ενδεχόμενο Grexit, σημειώνοντας ότι η ευρωζώνη διαθέτει δικλείδες ασφαλείας.

Ο κ. Μπλανσάρ χαρακτήρισε διαχειρίσιμο το Grexit, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει μια ελληνική κρίση, που θα μπορούσε να αναστατώσει τις αγορές.

Ο κ. Βαρουφάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο του Ινστιτούτου Brookings και στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της». Την ίδια ημέρα, αλλά σε άλλο θεματικό τραπέζι, θα είναι κεντρικός ομιλητής ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του υπουργού Οικονομικών:

Πέμπτη 16/04/2015:

- Στις 14.30 μ.μ, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Brookings στο θεματικό τραπέζι με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».

- Στις 16.15 μ.μ (τοπική ώρα) θα παραστεί στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Παρασκευή 17/04/2015:

- Στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

- Στις 16.30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

- Στις 18.00 θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

Το Σάββατο 18/04/2015, μετά τη λήξη της Συνόδου ο υπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις