ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτόπτης μάρτυρας: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχτηκε σεξιστική επίθεση στο βενζινάδικο

Αυτόπτης μάρτυρας: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχτηκε σεξιστική επίθεση στο βενζινάδικο

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, Βαγγέλη Βενετή, απόστρατο αστυνομικό, η Πρόεδρος της Βουλής υπέστη επίθεση και δέχθηκε ανοίκεια και σεξιστικά σχόλια από τον υπάλληλο του βενζινάδικου, ενώ η ίδια προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Ο κ. Βενέτης ζει μόνιμα στην περιοχή της Αιδηψού. Το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα βρέθηκε στο βενζινάδικο, μαζί με τη γυναίκα και τον γιο του.

«Είδα από το αμάξι μου έναν μαινόμενο άντρα να ουρλιάζει σε μια γυναίκα που ήταν μόνη στο αυτοκίνητο της. Από τη δουλειά μου λειτουργώ αντανακλαστικά σε τέτοια περιστατικά. Βγήκα λοιπόν έξω και του είπα: "Δεν ντρέπεσαι; Είναι τρόπος αυτός να μιλάς σε μια γυναίκα;". Πλησιάζοντας, πρόσεξα πως πρόκειται για την κυρία Κωνσταντοπούλου. Τότε του είπα: "Ντροπή σου να μην σέβεσαι τους θεσμούς"», αναφέρει, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Βενέτης.

Ο ίδιος λέει πως κατά τη διάρκεια του περιστατικού η κ. Κωνσταντοπούλου παρέμεινε ήρεμη «και εξαιρετικά ευγενής μέσα στο αυτοκίνητο της. Εγώ προσπάθησα να απομακρύνω τον υπάλληλο. Αυτό έγινε 4-5 φορές και εκείνος επέστρεφε όλο και πιο έξαλλος. Κάποια στιγμή άρχισε να βρίζει την οικογένεια της κ. Κωνσταντοπούλου και τον άντρα της. Τότε εκείνη ζήτησε το όνομα του, χωρίς όμως να πει ποτέ ότι πρόκειται να μιλήσει με το αφεντικό του ή να τον απειλήσει».

«Ήταν σε μια γωνιά (οι δυο γυναίκες) και τράβαγαν με τα κινητά τους. Αυτό απαγορεύεται. Τους ζήτησα να διαγράψουν το βίντεο. Δεν δέχθηκαν και τότε είπα στο γιο μου να πάρει την αστυνομία. Τότε τα διέγραψαν», προσθέτει.

«Έβλεπα το βράδυ τα δελτία ειδήσεων και δεν πίστευα στα μάτια μου. Εγώ δεν ανήκω στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ξέρω προσωπικά την Πρόεδρο της Βουλής. Είδα μια γυναίκα μόνη να δέχεται λυσσαλέα επίθεση κι έσπευσα να την υπερασπιστώ. Όχι μόνο δεν προπηλάκισε κανέναν, αλλά ήταν έτοιμη να πάθει έμφραγμα. Ήταν μόνη σαν την καλαμιά στον κάμπο, σε ένα βενζινάδικο 500 μέτρα μακριά από την πόλη και της έβριζαν την οικογένεια. Ένας άντρας της ούρλιαζε "αυτά να τα λες στον άντρα σου". Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση της. Αν αυτό συνέβαινε και σ' εσάς, ακριβώς το ίδιο θα έκανα», καταλήγει ο κ. Βενέτης.

Σχετικές ειδήσεις