ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στοιχεία – σοκ από το ΣΕΠΕ: 800.000 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Στοιχεία – σοκ από το ΣΕΠΕ: 800.000 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Οκτακόσιες χιλιάδες ανασφάλιστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα έχουν καταγράψει οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας), όπως τονίστηκε σήμερα, Τετάρτη (15/04/2015) κατά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη με τους κοινωνικούς εταίρους, όπου έγινε μία πρώτη συζήτηση για το θέμα της επαναφοράς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Οι απώλειες υπολογίζονται σε 9 δισ. ευρώ όσο αφορά στους μισθούς και τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το στοιχείο αυτό είναι εκπληκτικό και καταγράφει την ανυπαρξία ελέγχων ή τη σκόπιμη απόκρυψή του από προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, δηλαδή από τον κ. Βρούτση.

Κατά τα άλλα στη σημερινή συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις τόσο από τον υπουργό, όσο και από τους κοινωνικούς εταίρους για τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οι εργοδότες παρά τις επιμέρους διαφορές σε ορισμένα θέματα, όπως η μείωση του μη μισθολογικού κόστους τόνισαν ότι πρόκειται για μία θετική πρωτοβουλία, ενώ και η πλευρά της ΓΣΕΕ σημείωσε ότι είναι απολύτως σύμφωνη με τη θεσμική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σχετικές ειδήσεις