ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: Σε λίγες ώρες θα τελειώσει η κατάληψη της Πρυτανείας

Πανούσης: Σε λίγες ώρες θα τελειώσει η κατάληψη της Πρυτανείας

Δεν θα γίνει «μονομαχία» με τους αντιεξουσιαστές ώστε να μην ηρωποιηθούν σε ενδεχόμενη σύγκρουση με τα ΜΑΤ, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Πανούσης προανήγγειλε ότι η κατάληψη θα τελειώσει. Ερωτώμενος αν υπάρχει εσωτερικό θέμα διαφωνιών στην κυβέρμνηση σχετικά με το χειρισμό της κατάληψης, σημειώσε πως δεν υπάρχει σύγκρουση αλλά διαφωνία με απόψεις.

Ο κ. Πανούσης είπε επίσης ότι δεν είναι αποκομμένος και έχει καθημερινή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Ο αναπληρωτής υπουργός επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων. Όπως είπε, δεν τολμούν να ανοίξουν κλειστές πόρτες αποθηκών για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι «λειτουργούν ως χώροι αποθήκευσης πυρομαχικών για τους εκάστοτε καταληψίες».
«Αν κάθε πρύτανης υποχωρεί, φοβούμενος την κατάληψη, δεν μπορούμε να βάλουμε την αστυνομία έξω από κάθε γραφείο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά σε προηγούμενες δηλώσεις του με τις οποίες εξέφρασε φόβο ότι θα υπάρξει νεκρός κατά τη διάρκεια επεισοδίων ο κ. Πανούσης διευκρίνισε πως μπορεί να είναι πολίτης ή αστυνομικός και πρόσθεσε ότι το θέμα στις Σκουριές «δεν μπορεί να το λύσει η ΕΛΑΣ αλλά τα αρμόδια υπουργεία ».

Σχετικές ειδήσεις