ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομπάμα: Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις

Ομπάμα: Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι Έλληνες πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας» πρόσθεσε .

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι είχε καλέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να δείξει στον ελληνικό λαό ότι «υπάρχει ελπίδα» και ότι η χώρα μπορεί «να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Λίγο νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Στηρίζουμε κάποιον βαθμό ευελιξίας στον τρόπο με τον οποίο κινείστε, όμως θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές και σε αυτούς που στηρίζουν το χρηματοοικονομικό σας σύστημα ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και αυτό απαιτεί το είδος των δύσκολων αποφάσεων που αρχίζει να λαμβάνει ο Ματέο Ρέντσι», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.