Παυλόπουλος σε Φέσσα: Βοηθήστε να ξαναβρεί τον ρόλο του το ΙΟΒΕ

Ρούλα Κοτσέτα Ρούλα Κοτσέτα

Παυλόπουλος σε Φέσσα: Βοηθήστε να ξαναβρεί τον ρόλο του το ΙΟΒΕ

«Το ΙΟΒΕ είναι ένα κορυφαίο Ινστιτούτο, με ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν. Και η ερευνητική του δουλειά μπορεί να αφήσει πραγματικά ιστορία, ιδίως σ'αυτές τις κρίσιμες ώρες. Και επί προεδρίας σας μπορεί να ξαναβρεί τον ρόλο του και να έχει τις ίδιες επιτυχίες που είχε, σε κρίσιμες στιγμές, κατά το παρελθόν» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον εκπρόσωπο των βιομηχάνων Θεόδωρο Φέσσα.

Αναλυτικότερα, ο ΠτΔ ευχήθηκε να βγει το συντομότερο δυνατό από την κρίση ο κλάδος της ελληνικής βιομηχανίας. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, έχει τεράστια σημασία του για την εθνική οικονομία.

Ο κ. Παυλόπουλος προέτρεψε τον κ. Φέσσα οπως ασκήσει τον ρόλο του συμβούλου στην Πολιτεία.

"Εχετε και τεχνογνωσία και τους ανθρώπους προκειμένου να δώσετε τη γνώμη σας, που είναι πολύτιμη" ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Όσον αφορά το ΙΟΒΕ σαφώς είναι παιδί του ΣΕΒ, αλλά έχει ανεξαρτητοποιηθεί, έχει τη δική του Διοίκηση και τη δική του κατεύθυνση. Δεν παύει όμως να συμβουλεύει σωστά για την πορεία που πρέπει να χαραχθεί σε διάφορους τομείς της οικονομίας κυρίως, αλλά και της κοινωνίας. Τώρα, όσον αφορά στον ΣΕΒ έχουμε προσφέρει άπλετη υποστήριξη στην κυβέρνηση και τεχνογνωσία, προκειμένου να πάρουμε τον σωστό δρόμο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές, να προσελκύσουμε επενδύσεις, και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν δουλειές και ευημερία" ανέφερε ο κ. Φέσσας και συμπλήρωσε:

"Tο θέμα της εμπιστοσύνης, που καταπολεμά τη σημερινή αβεβαιότητα της οικονομίας, που έχει σαν αποτέλεσμα την αποτροπή των επενδύσεων, με όλα τα συνακόλουθα, πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό.
Και μιας που μιλάμε για τους ευρωπαίους εταίρους, είναι απαραίτητο, γιατί η Ευρώπη είναι το σπίτι μας – το ξέρετε καλύτερα από μένα – και εκεί μέσα πρέπει να βρούμε μια συμφωνία και να ζήσουμε και να ευημερήσουμε εντός της Ευρωζώνης".

Ο κ. Παυλόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε χαρακτηριστικά στον κ. Φέσσα

"Χαίρομαι που το ακούω. Γιατί και εγώ, κουραστικά ίσως τον τελευταίο καιρό - πολλοί θα νομίζουν ότι είναι εμμονές αυτά τα οποία με διακρίνουν – τονίζω ότι ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη. Πρέπει πράγματι να πορευθούμε μέσα στην Ευρωζώνη, το έχει ανάγκη και η ίδια η Ευρωζώνη αυτό. Και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί, χωρίς περαιτέρω δυσχέρειες, και μάλιστα κατά τρόπο οριστικό. Γιατί ο τρόπος που ενδείκνυται για να βγούμε στις αγορές είναι ακριβώς μέσα από την Ευρωζώνη. Και ελπίζω ότι αυτό θα το δούμε και σύντομα".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved