ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Δεν θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα των δανειστών

Παππάς: Δεν θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα των δανειστών

Σαφές μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει αποδεκτά τα αιτήματα των δανειστών έστειλε σήμερα, Τετάρτη (22/04/5015) ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

«Η κυβέρνηση αναζητά, διεκδικεί και θα πετύχει λύση» είπε χαρακτηριστικά από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής για την επανασύσταση της ΕΡΤ, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει δίλημμα συμφωνία ή χάος. Εμείς θέλουμε λύση».

«Η διαπραγμάτευση έχει τις δυσκολίες της και οι δανειστές έχουν κομίσει στο τραπέζι κάποια αιτήματα, τα οποία δεν γίνονται δεκτά μέχρι στιγμής. Και δεν θα γίνουν δεκτά, διότι είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και θα έχουμε την ευκαιρία, τη δυνατότητα, την υποχρέωση, όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν επ' αυτών. Εάν η κυβέρνηση, δηλαδή, πρέπει να δεχθεί τις αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά. Εάν πρέπει να δεχθεί τις περικοπές των συντάξεων. Αυτά είναι ζητήματα πολιτικής, τα οποία κανένα περιτύλιγμα δεν μπορεί να τα καλύψει. Η κυβέρνηση αναζητά, διεκδικεί και θα πετύχει λύση. Όχι μία οποιαδήποτε συμφωνία. Δεν υπάρχει το δίλημμα συμφωνία ή χάος» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, σημειώνοντας σε αυτό το σημείο ότι «έχουν υπάρξει και συμφωνίες, στο πρόσφατο παρελθόν, που επέτειναν το χάος», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε εσωτερικό δανεισμό την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα αποθεματικά των ΟΤΑ και δημοσίων φορέων.

Σχετικές ειδήσεις