ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Δεν τίθεται θέμα να φύγει ο Βαρουφάκης

Φίλης: Δεν τίθεται θέμα να φύγει ο Βαρουφάκης

«Ο κ. Βαρουφάκης είναι υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης κι έχει την πλήρη εμπιστοσύνη και του πρωθυπουργού και την ψήφο της ελληνικής κυβέρνησης" δήλωσε πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ο Ν.Φίλης τόνισε πως "Δεν τίθεται θέμα να φύγει ο κ. Βαρουφάκης» ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις άφησε για άλλη μια φορά ανοιχτό το ενδεχόμενος δημοψηφίσματος ή εκλογών.

Όπως τόνισε, "η κυβέρνηση θέλει τη συμφωνία, όχι οποιαδήποτε συμφωνία.

Ένα τμήμα των πιστωτών είναι πιθανόν να παίζει με τα ακραία σενάρια, τα οποία δεν είναι το Grexit, αλλά ουσιαστικά η διάλυση της Ευρωζώνης. Δεν πρόκειται να κάνουμε υποχώρηση από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, οι οποίες είναι λογικές και εξελίσσονται μέσα στη διαπραγμάτευση. Έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές και θα επιμείνουμε και θα κριθούμε. Αν αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε συμφωνίες, μάς πιέσουν γι' αυτό, και είναι έξω από τη δική μας προγραμματική στόχευση και θεώρηση, τότε λογικό να ζητήσουμε μετά να μιλήσει ο λαός, αυτό είναι σωστό.

Αλλά όμως στη συζήτηση για την προσφυγή, έχουμε την ρεαλιστική αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία. Και δημοψήφισμα να κάνεις, θέλεις μια βάση, επί ποίας βάσης θα γίνει το δημοψήφισμα;»

Τέλος τόνισε ότι πρέπει να επέλθει ενδιάμεση συμφωνία. Αυτή η συμφωνία, η μικρή που λέμε, ως τα μέσα Μαΐου. Χωρίς μέτρα, τα οποία θα είναι έξω από την προβληματική της κυβέρνησης, όπως επίσης και την προβληματική των πιστωτών. Θα υπάρχει κοινός τόπος, δεν θα μειωθούν συντάξεις. Εννοείται και η μεγάλη πλειοψηφία των επικουρικών, όχι, δεν θα μειωθεί.

Σχετικές ειδήσεις