ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Μία πιθανή λύση στο πρόβλημα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

Στρατούλης: Μία πιθανή λύση στο πρόβλημα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο επέκτασης της υφιστάμενης διάταξης για την κάλυψη ελλειμμάτων φορέων και κλάδων επικουρικής ασφάλισης από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών -ΑΚΑΓΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Στρατούλης.

Μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου για την ανάγκη να διασφαλιστεί η καταβολή των μερισμάτων 230.000 συνταξιούχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, ο κ. Στρατούλης διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο «εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της υφιστάμενης διάταξης για την κάλυψη ελλειμμάτων φορέων και κλάδων επικουρικής ασφάλισης από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών -ΑΚΑΓΕ».

Σχετικά δε με την επιχορήγηση που έχει αιτηθεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώνει ότι «εξετάζεται το ενδεχόμενο ενίσχυσής του κατόπιν της διαβίβασης σχετικού αιτήματός του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Ο κ. Στρατούλης αναφέρει, επίσης, όσον αφορά την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων ότι προωθείται διάταξη για την αναστολή ισχύος της από 1.1.2015.

«Αναφορικά με τη διασφάλιση καταβολής των μερισμάτων στους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, σας γνωρίζουμε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για τη λήψη αναγκαίων μέτρων έτσι ώστε να υπάρξει αποτελεσματική και βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος που παρουσιάζει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους του», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου στην ερώτηση του είχε επισημάνει τον κίνδυνο να οδηγηθεί το Ταμείο σε στάση πληρωμών από τον Μάιο αν δεν εγκριθεί άμεσα η συνεχής έκτακτη επιχορήγησή του.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι έως το τέλος του 2015, δηλαδή από τον Μάιο έως το Δεκέμβριο, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων χρειάζεται 158 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μπορέσει να καλύψει των δικαιούχων συνταξιούχων του Δημοσίου.

Σχετικές ειδήσεις