ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα πριν την επίτευξη συμφωνίας προκρίνει ο Αλ. Μητρόπουλος

Δημοψήφισμα πριν την επίτευξη συμφωνίας προκρίνει  ο Αλ. Μητρόπουλος

Επιμένει και σήμερα - παρά τα όσα ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε χθεσινή του συνέντευξη - στη θέση του υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, υποστηρίζοντας -μάλιστα- ότι αυτό πρέπει να γίνει "σε κάθε περίπτωση και πριν την επίτευξη" συμφωνίας.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε ότι "είναι θέμα εθνικής συνεννόησης το να δώσουμε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση με μια ισχυρότερη νομιμοποίηση να καταφέρει καλύτερη συμφωνία μια και με αυτά που ζητάνε μέχρι χθες οι δανειστές φαίνεται ότι ο έντιμος συμβιβασμός τον οποίο προσδοκά ο αξιότιμος πρωθυπουργός είναι μάλλον ουτοπία".

Μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για διπλό ερώτημα, το οποίο περιέγραψε ως εξής: "Επειδή αμετάθετη θέση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης είναι να παραμείνουμε στο ευρώ και το ελληνικό ζήτημα να αντιμετωπιστεί μέσα στο ευρώ, ερωτάται ο ελληνικός λαός αν θέλει τρίτο μνημόνιο, αν θέλει άλλα μέτρα".

Με αυτό το ερώτημα, όπως είπε, "θα είχαμε κατάφαση υπέρ του ότι θέλει ο λαός την παραμονή στο ευρώ" αλλά και "όχι" σε νέα μέτρα.

Σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με τον Αλ. Μητρόπουλο, "θα αρχίσει ένας νέος γύρος διαπραγμάτευσης".

Τόνισε ακόμη ότι στηρίζει την κυβέρνηση, έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και θεωρεί ως "ιδανικότερο εθνικό διαπραγματευτή" τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Σχετικές ειδήσεις