ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή από τους γνωστούς «υπερασπιστές των μνημονίων»

Ένταση στη Βουλή από τους γνωστούς «υπερασπιστές των μνημονίων»

Νέα ένταση στη Βουλή προκάλεσαν οι συνήθεις υπερασπιστές των μνημονίων εξ αφορμής της συνέντευξης Τσίπρα. Οι κκ Βορίδης και Γεωργιάδης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για "κωλοτούμπα", ότι εντάχθηκε στους μερκελιστές και μάλιστα προχώρησαν σε προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού επικαλούμενοι γερμανικά μέσα ότι παρακαλάει για μετρητά.

Οι άνθρωποι που με την υποτακτικότητά τους κατέστρεψαν όλες τις κοινωνικές δομές της χώρας έχουν το θράσος και κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική προσέγγιση που κάνει με την Άγκελα Μέρκελ προκειμένου να βρεθεί λύση στο μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας.

Για άλλη μια φορά Άδωνις και Βορίδης επιχείρησαν να «στήσουν» ένταση στη Βουλή, πήραν όμως απαντήσεις από τον υπουργό Επικρατείας.

«Οποιαδήποτε συμφωνία καταφέρει η ελληνική κυβέρνηση, οποιαδήποτε συμφωνία η οποία θα βγάλει την ελληνική οικονομία από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας θα κάνει μάλλον εσάς παρένθεση ιστορική» είναι η απάντηση που έδωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όταν, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, οι κ.κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης σχολίασαν τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εκτιμώντας ότι εντάχθηκε στους μερκελιστές.

«Το κόμμα σας έχει μια συνεπή στρατηγική. Περιμένει τη χώρα να πέσει στα βράχια για να δικαιωθεί το σενάριο της αριστερής παρένθεσης» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και απαντώντας στον κ. Βορίδη πρόσθεσε: «Μας είπε ο κ. Βορίδης ότι η κυβέρνησή μας μετεξελίσσεται προς τον μερκελισμό. Μερκελισμός κύριε Βορίδη είναι να λες "ουδείς αναμάρτητος". Όχι να πηγαίνεις ενώπιον της Καγκελαρίου και να λες για κατοχικό δάνειο, Siemens και λάθος πολιτική. Αυτό είναι συνέπεια και προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και προς τη λαϊκή εντολή. Αυτό εσείς δεν το κάνετε. Συνεχίζετε να πιστεύετε ότι τα συμφέροντα της χώρας ταυτίζονται με τις επιλογές της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτό είναι μια λογική που την έχουμε δει και γραπτώς, υποθέτει ότι αυτό είναι ένα project σε δοκιμασία και θα πρέπει η Ελλάδα να προσδεθεί στο ισχυρότερο άρμα για να αποκτήσει τα περισσότερα οφέλη. Μάλιστα. Δοκιμάστηκε αυτή η πολιτική και αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό. Δεν είναι πειστικό αυτό το αφήγημα. Εμείς θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε όσες δυνατότητες διαπραγμάτευσης έχει η χώρα».

Αλλά και όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο για να συμφωνήσει με τον συνάδελφό του ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μεταστροφή στον μερκελισμό αν και προεκλογικά ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν έχει λόγο να ζητήσει συνάντηση με την κ. Μέρκελ, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε:

«Αυτό που είχε πει προεκλογικά ο πρωθυπουργός είναι ότι, ναι η κ. Μέρκελ είναι μια από τους 28 ηγέτες.

Σας θυμίζω λοιπόν ότι πριν τη συνάντηση με την κ. Μέρκελ, ο πρωθυπουργός είχε δει και άλλους ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών οι οποίοι, σε αντίθεση με αυτά που εσείς προφητεύατε, συμφωνούσαν ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην πολιτική της λιτότητας.

Έχουμε βέβαια εδώ εσάς να έρχεστε και να αναπαράγετε τα γερμανικά μέσα που αναπαράγουν τις διαρροές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα! και αυτό εδώ να θεωρείται θέσφατο! Να το περάσουμε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως! Αυτά είναι τα αξιόπιστα! Μας λένε οι εκπρόσωποι και άλλων κομμάτων από πού ενημερώνονται.

Από Μέσα που επιλέγουν τις θέσεις ελληνικής κυβέρνησης να τις αποκρύπτουν και να αναπαράγουν τις θέσεις αυτών που έχουν κάθε πολιτικό συμφέρον. Και εδώ πρέπει να πω ότι σας αντιλαμβάνομαι ειλικρινώς. Διότι οποιαδήποτε συμφωνία καταφέρει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα βγάλει την ελληνική οικονομία από το φαύλο κύκλο της λιτότητας θα κάνει μάλλον εσάς παρένθεση ιστορική».

Είχε προηγηθεί ο κ. Βορίδης ο οποίος απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας είχε δηλώσει:

«Μας αποδίδατε τον χαρακτηρισμό μερκελιστές. Υποθέτω ότι διευρύνθηκε από χθες αυτό το συγκεκριμένο ρεύμα. Διότι μετά τη χθεσινή συνέντευξη του κ. πρωθυπουργού προφανώς αντελήφθη τις χάρες της Καγκελαρίου, τη σαφή πολιτική της κατεύθυνση, τον αγώνα που δίνει και όλα αυτά. Οι ύβρεις, η κριτική και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί ανήκουν σε ένα παρελθόν που δεν είχαν γνωριστεί τόσο καλά. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί».

Στην παρέμβασή του ο κ. Γεωργιάδης είπε: «στο Ψυχικό στη Γερμανική πρεσβεία με τον κ. Τέρενς Κουίκ. Τώρα καλέσατε την κ. Μέρκελ στην Ελλάδα. Και τηλέφωνο την παίρνει, και στις Βρυξέλλες τη βλέπει και το κυριότερο, μαθαίνουμε από τις γερμανικές εφημερίδες, κ. Παππά, ότι την παίρνει και παρακαλάει να πάρει λεφτά. Ποιος την παίρνει και παρακαλάει να πάρει λεφτά; Ο ίδιος που έλεγε προεκλογικά δεν θέλουμε τα λεφτά της Ευρώπης και δεν θέλουμε τη δόση. 'Αρα λοιπόν, κ. Παππά ζητείστε ένα συγνώμη για όλες τις ανοησίες που λέγατε προεκλογικά. Πήγατε γύρω από την Μέρκελ. Κι εσείς στον μερκελισμό. 'Αρα μην μας δουλεύετε».

Ρoή Ειδήσεων