ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Υποσχέθηκε βοήθεια για το Καστρομονάστηρο στα Στροφάδια

Καμμένος: Υποσχέθηκε βοήθεια για το Καστρομονάστηρο στα Στροφάδια

Πέντε ώρες έμεινε πάνω στο νησί Στροφάδια, που βρίσκεται νότια της Ζακύνθου, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά από το Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο για τα χρόνια αιτήματα της εκκλησίας που αφορούν την αναστήλωση και συντήρηση του Καστρομονάστηρου.

Οι επαφές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και τώρα αναμένεται να σταλούν, τόσο τα σχετικά έγγραφα, όσο και οι μελέτες που υπάρχουν στο υπουργείο, για να προωθηθούν τα αιτήματα.

Ο κ. Καμμένος, από την Ανδραβίδα που βρισκόταν, έφτασε με ελικόπτερο στα Στροφάδια μαζί με αντιπροσωπεία συνεργατών του. Εκεί τον υποδέχτηκε ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τον ξενάγησε εντός κι εκτός της Μονής.

Σε δηλώσεις του στον ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι «ο υπουργός υποσχέθηκε βοήθεια σε ό,τι χρειαζόμαστε για τα Στροφάδια ώστε να μην καταστραφεί το Καστρομονάστηρο, κουβεντιάσαμε και περπατήσαμε για αρκετή ώρα αν και ο υπουργός γνώριζε το χώρο γιατί παλιά ερχόταν εδώ. Μας είπε ότι θα ενεργήσει με τον καλύτερο τρόπο για να έχουμε αποτέλεσμα».

Ο υπουργός προσγειώθηκε στα Στροφάδια κατά τις 11 το πρωί και αναχώρησε στις 4.30 το απόγευμα. Το πρόγραμμά του άλλαξε, καθώς αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα επισκεπτόταν τα Στροφάδια το μεσημέρι.

Νωρίτερα βρέθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Ανδραβίδα όπου ενημερώθηκε για την διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2015», η οποία διεξάγεται με τη συμμετοχή Αεροπορικών και Ναυτικών δυνάμεων και μονάδων Στρατού Ξηράς.

Σχετικές ειδήσεις